Lärarmiddag

Lärarmiddag är något alla går och väntar på. Lärarna räknar ner varje år och vi studenter får uppleva det en gång. Helt underbara tal, sånger och dikter.
Så här blev frisyren till slut, efter en hel natt med papiljotter i håret ( ja, ser alltid så här fresh ut när jag vaknar efter en natt med rullar i håret)
Underbar musik som Alicjas kompis komponerat med sitt band, satte ribban för hur kvällen skulle bli!
Tyvärr är min kamera kass och har därför inte fler bilder att bjuda på, men man kan gå in på http://majaofverman.blogg.se/
och titta på hur kvällen slutade!
Kommande dagar är fyllda av spexövning:)

Min svagaste

Min svagaste länk är min fobi för starka plötsliga ljud och ljus. Alltså är åska och nyårsafton något av det värsta jag vet. När det sätter igång, kan jag inte tänka på något annat, kan inte göra något annat, kan inte bete mig som en människa längre. Jag går in i ett djurstadie. En skadad hund känner jag mig som.
Idag från ingenstans blev himlen plötsligt nattsvart och jag var för långt hemifrån för att klara av att gå raka vägen hem.
Försökte andas lugnt, andas i rektanglar, försökte få kontroll, men det gick inte.
Hemköp fick bli min räddning. Strödde omkring en stund bland hyllorna tills jag kände att övervakningskamerorna snart skulle riktas mot mig.
I kassan börjar en tjej snacka med mig, jag upptäcker ganska fort att hon inte är från samma planet. Hon får syn på en artikel där det står om en metod att gå ner 3kg i vikt på 10 dagar. Kring detta och om hennes lite överviktiga vikt för hon en monolog om tills åskmolnet har dragit förbi. Sista utvägen för henne skulle vara dietist, för de sa ju alla samma sak. Men om hennes vikt blev ohälsosam skulle hon väl göra det då. Jag fick ta del av hennes ideal vikt, hennes nuvarande vikt och hennes hypotetiska ohälsosamma vikt.
Hon var kort och hade jättestora glasögon som åkte ner på näsan hela tiden.
Jag gillar när man inte är från samma planet, hon räddade mig för en stund.

Taken

Har blivit tipsad om en film, taken. Fy fan är mörkrädd, vad pågår där ute bland rika och maktgalningar. Filmen handlar om trafficing. Och även om det är en typisk amerikans film där farsan har jobbat för the government och dottern ska räddas från trafficing och med den sämsta slutscenen i en sådan film, så gick filmen in i benmärgen på mig. Fy fan fy fan fy fan, äckligt, vidrigt!!
Nu måste jag sätta på lite klassiskt Mozart Piano Concerto nr 27. Blev inspirerad av vår handledare Anders efter hans kosntrunda, och lyssnar och dansar numera runt till klassisk musik i mitt hem, och vet ni så lugnande och trevlig effekt det har!

Mot silvergruvan

Min nya lägenhet innehåller denna!
Har fått se fina bilder på min nya lägenhet i Sala. Dit jag ska flytta 12 juni. Ser framemot slivergruvestaden!
Min röda dörr, välkommen in!

RSS 2.0