Vintern har aldrig varit så vacker i Malmö!

Du vackra vinter i Malmö!
Tack Bengt Håkansson för den fina bilden i Sydsvenskan!

Locus Malmö Medicus

Helt galet.
På andra sidan gatan om våran skola, ligger ett kapell som det senaste året varit bårhus. Detta får medicinska föreningen i Lund, som även har studenter i Malmö, som gåva för att kunna använda det som kårhus i Malmö. Som tur är har våra odontologiska föregångare lämnat ett rykte efter sig som ett gäng man vill ha med på fest, så härmed startar ett samarbete med medicinska föreningen!
Här har jag gått förbi ett antal gånger, men aldrig sett detta vackra kapell, och här ska jag få gå på fest!
Blivande festlokal, 3 miljoners gåva till medicinarstudenterna!Det gäller att satsa pengarna rätt!
Ett loft uppe i det höga kapelltaket!
Halleluja!

Tomten, om du finns?

Så önskar jag mig lite julefrid och ett par längdskidor!

Förbannelse

Nu är den här igen, förbannelsen.
För en tid sen, när jag uttalade mig om något t.ex. min dator är så bra, oj vad bra den är, ja då gick den sönder veckan efter. Jag är aldrig sjuk, gud så frisk jag är,  ja det blev jag sjuk i 2 veckor och hade alla Öron Näsa Has infektioner man kan ha.
En tid nu har jag sagt att fästingar inte tycker om mig, grundat på att jag trots min uppväxt på Åland och alla somrar där, har jag inte haft en fästing på väldigt länge. Och glad är jag för det!Men vad händer, det blossar upp ett stort rött utslag på benet som jag nu i en månad har tänkt, äh det är nog ingenting.
Jenny fick mig att kontakta läkare och hon frågade har du haft ett fästingbett? Inte vad jag vet, men jag är från Åland..
Diagnos: borrelia


Den är här igen, förbannat!


Nytta med nöje

Ibland känns det lite tungt efter en lång dag att veta att jag har ett kårmöte framför mig, som kommer att sluta tidigast 19.
Men under varje möte skrattar vi, skojar vi, kommer fram till kloka saker och har så himla trevligt så när klockan blir 19 så vill jag inte att mötet ska ta slut!
Tack vare att jag har en så himla bra styrelse, med fantastiska människor, och som jag fått äran att vara ordförande i!

Resume´ cykelresa Malmö-Berlin

Kom på att jag inte lagt upp en resume av cykelresan från Malmö till Berlin, som jag gjorde med Jenny i Augusti 2010.
Även om jag lovat mig efter cykelresan mariehamn-kumlinge 1999 på Åland att jag aldrig skulle behöva täcka in min packning så att det såg ut som en sopstation, hände det igen..
Snålheten vann och väskor från biltema införskaffades.

Snålheten vann igen när vi bestämde oss för att tälta ifa en del nätter, men ännu snålare var vi när vi köpte det billigaste från Stadium för 300kr. Det slutade med att när vinden ruskade om tältet på natten, väcktes vi av vattenstänk från väggarna pga läckage. Det var ingen svår ekvation, men långt inne hoppades vi på bättre väder..
Vägarna var inte alltid de bästa, och ett under att jag var den som stod för punkteringen en enda gång!
Yes, man blir praktisk med åren, och att ha cykel i storstaden är en mycket bra ide´!

Lärdomar från learning togeather (20 år med PBL)

Att priset på flygresan inte beror på priset på aluminium eller olja, det beror på hur många som sitter inne med kunskapen
Att om en euorope´ utanför norden vet var Åland ligger, så har de haft en kärleksaffär med en ålänning
Varför dagens ungdom inte behöver läsa manualen till en mobiltelefon, som svåra föräldrar behöver utan vet var man hittar kameran, även om vi levt i samma värld.
Vi ungdomar( ja det kan man väl ändå säga att jag är fortfarande) är bättre på att ta in intryck.
Att 1+1=3 Att veta hur en annan person ser på saken ger en bättre och större bild av verkligheten
Att PBL är jävligt bra, men det finns mycket som kan bli bättre
Målet behöver inte alltid vara det viktiga, det i de flesta fall vägen dit som ger resultat
Att låta människor tänka fritt
Vart tar den här ivern att lära sig saker vägen på vägen från barndomen till vuxenlivet, men även från kurs ett till kurs tio?Den ivern man inte är medveten om.
Jag tror svaret är att Vi behöver morötter på vägen som gör att man vill bli bättre och klokare. Morötterna finns faktiskt ibland under jorden, och då måste vi leta efter dem, de kan inte alltid finnas serverade och färdig skalade!

RSS 2.0