Filmjölksbröd

Och här kommer receptet som alla frågar efter, men som jag försöker få folk att utmana sig i köket, våga stoppa i vad som helst!
Men inte på pepparkakshuset, nej för det är enkelt, bara köp färdig deg, man äter ju ända inte upp det efter 2 veckor av dammsamling.
I helg blir det adventsmys och förberedelser inför årets dammiddag!
Filmjölksbröd♥


7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl hela, torkade aprikoser(ca 100 g)
1 dl russin
1 dl hasselnötter
1 l filmjölk
1 1/2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
Gör så här
2 bröd
Sätt ugnen på 175°C.

Blanda ihop mjölsorterna med salt, solrosfrön, linfrön, aprikoser, russin och nötter i
en bunke. Nötterna kan grovhackas eller användas hela.

Blanda noga ihop filmjölk med bikarbonat och sirap. Tillsätt mjölblandningen och rör mycket försiktigt till en jämn, tjock smet.
Smörj två 1 1/2-liters brödformar väl eller använd bakplåtspapper i formen. Fyll den med smeten och strö över lite mjöl.

Grädda bröden i formarna i nedre delen av ugnen, ca 1 1/2 timme. Täck med folie om de blir för mörka. Pröva med sticka så att de känns torra. Stjälp upp bröden på galler och låt dem vila inlindade i kökshanddukar i minst 5 timmar.
Man kan stoppa i vad som helst, det blir alltid gott!Men det är frukten och nötterna som sätter slut poängen!

Kommentarer
Postat av: Alicja

ÄNTLIGEN!

2009-11-23 @ 20:21:46
URL: http://alicja.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0